213. Sista dagen i New York

Söndagen, min sista dag i New York, var faktiskt den enda dagen med riktigt bra väder och det var så himla skönt med tanke på fredagens regn och lördagens kalla vindar. Brr. Vi såg såklart till att titta upp detta i förväg så vi var ju förberedda på detta och sparade därför det mesta av sightseeingen till idag!
 
Efter en liten sovmorgon lämnade vi hotellet runt 11 tiden med sikte på första bästa Starbucks där vi unnade oss en ordentlig frukost i New York stil. Deras varma tomat och mozzarella-mackor är to die for! Jag ska ju inte ljuga och säga att jag inte rätt ofta lyxar till det med Starbucks även här i Maryland, men att sitta i New York med en frapuccino i handen och blicka ut över stadens gator är något utöver det vanliga!
 
När alla magar var mättade tog vi oss till metron och åkte med den ända ner till Brooklyn. Jag som endast har varit på uppe på själva bron tidigare men faktiskt aldrig gått över den var superglad över att tjejerna också ville över en sväng och vi tog som en liten promenad längst med vattnet där vi bland annat såg Dan Humphrey's loft, Manhattan-bridge och en otrolig utsikt över nedre Manhattan och Brooklyn Bridge. Superfint verkligen!
 
 
Nästa stopp var såklart själva bron. Man ska räkna med att det tar ca 20 minuter att gå över men jag tror att vi var där iallafall närmare en timme. Älskar denna bro, älskar utsikten man får och bron i sig är inte så ful den heller. Vi tog oändligt med bilder och hade säkert kunnat fortsätta i minst en timme till om det inte vore för att vi bokat biljetter till Top of The Rock klockan 15. 
 
 
Top of The Rock var helt amazing, såklart. Vädret var helt perfekt för en dag 67 våningar upp i luften, det var varken för varmt eller för kallt och vi lyckades komma undan vinden också, en riktig toppendag helt enkelt. Jag har ju varit uppe i Top of The Rock en gång tidigare då jag var i New York med min klass från Trainingschool och även om jag njöt för fulla muggar även så så var det också 35 grader varmt och vi hade en tidspress på oss så att åka upp hit igen med all tid i världen, ish, var riktigt najs. Varje gång jag tittar ut över denna stad, oavsett om det är från marknivå eller från högt upp över skyskraporna så blir jag som kär på nytt. Nu känner jag mig nog dock klar med Top of The Rock och om jag åker tillbaka till New York någon gång igen så får nästa högt-upp-i-luften-upplevelse i så fall bli the Empire State Building (bc Gossip Girl, haha).
 
 
Här sa jag sedan hejdå till de tre grymma tjejerna jag spenderat min helg i New York med då dem tänkte stanna där uppe fram till solnedgången. Hade jag kunnat hade jag också stannat men jag hade tyvärr min buss hem att passa så istället för att spendera mina sista två timmar däruppe så jag tog mig ut på New Yorks gator med ingen annan än mig själv som sällskap och helt ärligt, sällskap i all ära men det var rätt skönt att bara strosa runt själv faktiskt.
 
Jag tog mig till Times' Square och köpte faktiskt lite McDonalds som snabb middag som jag sedan satte mig på läktaren och åt medan jag blickade ut över alla reklamskyltar och tittade på all gatu-underhållning. Skulle ärligt kunna sitta i timmar och bara titta på alla olika typer av människor som befinner sig där, det är en härlig energi liksom. Men jag hade faktiskt ett target i sikte, nämligen Sockerbit. En svensk godisbutik på en av Midtown Manhattans gator. Grät nästan av lycka när jag klev in men var ännu närmare till gråten när jag klev fram till kassörskan och betalade, haha h*lvete va dyrt säger jag bara.
 
På vägen tillbaka till Times' Square, där min busstation låg någonstans i närheten, insåg jag att tiden inte riktigt gick så fort som jag trodde och istället för att sitta och vänta ut tiden så hoppade jag av metron några hållplatser tidigare och gick till fots sista biten. Hamnade nog någonstans på Broadway och gick en bra bit där innan jag svängde av och kom i perfekt tid till busstationen och bussen som skulle ta mig hem till Maryland igen.
 
Avslutningsvis vill jag egentligen bara säga Tack igen till Asena, Gina och Tilda för att jag fick komma upp och hänga med er en helg i storstaden. Hade så himla kul, verkligen. Förhoppningsvis var nu detta inte mitt sista besök i New York då jag känner att jag vill se lite mer av bland annat Central Park med mera. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att utvisa!
 











Kom ihåg mig?